Få flat mage, lav fettprosent, store pupper og sprettrumpe!

Dette er spesielt til deg som er i ferd med å bli frisk fra en spiseforstyrrelse, eller som (tror du) nettopp har blitt det:

Jeg vet det, jeg vet det. Du ønsker å bestemme hvordan kroppen din skal se ut. Helt ned til minste detalj går ikke, det vet du, men du er likevel villig til å prøve. Du trener oftere, og hardere, enn gjennomsnittet fordi du ønsker å ha en stram kropp med definerte muskler. I kombinasjon med dette er du ekstremt nøye på hva du spiser; du spiser sunn, ren mat og unngår å ''overdrive'' inntaket av sukker, fett og karbohydrater. Kostholdet har du av flere grunner: Du vil ha fin, glødende hud, du vil ha en glad kropp, og du vil unngå at det du spiser ''legger seg på problemområdene''. Du følger med som en hauk på hvordan kroppen din utvikler seg, og er livredd for alt som ikke er sprettrumpe, flat mage, lav fettprosent og store pupper.
''Alle vet jo'' at fett blir til kviseutbrudd, at sukker blir til overflødig magefett, og at karbohydrater gjør at kroppen ikke forbrenner det nevnte overflødige fettet.

Eller?


(Ikke mitt bilde)

Kjenner du deg igjen i noe av det over, vil jeg fortelle deg at du jakter på noe som ikke eksisterer. Du forsøker å leve i en drømmeverden, og baserer livet på ønsketenking. Du jakter på regnbuen, men regnbuen er en luftspeiling. Nei, jeg sier ikke at du på noen måte er dum. Det å tenke slik er dessverre en naturlig del av å leve i samfunnet vårt, samfunnet som er besatt av tynnhet, slanking, fitness og helse. Problemet er ikke at vi er opptatt av helse, problemet er at vi prøver så hardt at vi går altfor, altfor langt.

Selvfølgelig kan du velge å være undervektig (i forhold til hva din optimale vekt er), selvfølgelig kan du velge å spise barneporsjoner eller gå på diett resten av livet: Men da må du være villig til å akseptere at helsa før eller senere blir dårlig, og at du sannsynligvis kommer til å dø en tidlig død.
Selvfølgelig er det til en viss grad mulig å leve i denne drømmeverdenen der du kan bestemme temmelig nøyaktig hvordan kroppen din skal se ut. Men konsekvensene står i bakgrunnen og gleder seg til å innhente deg.
 


(Konsekvensen som har kommet for å innhente deg. Han gjemte seg under en ost helt til du, dessverre for sent, sluttet å skyte spurv. Se under)
(Ikke mitt bilde)


Denne illusjonen/drømmeverdenen jeg snakker om er skremmende lik ''De fire plagers kampanje'' (1958-1962) i Kina. ''De fire plagers kampanje'', også kjent som ''Drep en spurv''-kampanjen, regnes som et av de største folkemordene i verdenshistorien. Det hele begynte med at spurvene åt kornfrø, og dermed ble ansett som en plage innen landbruket. Mao Zedong beordret dermed alle bønder i Kina om å drepe spurv. Spurvereder ble revet ned, egg ble knust, og spurvekyllinger drept.
Til å begynne med var kampanjen vellykket. Avlingene ble større. Men et svært viktig faktum ble oversett: Spurv livnærer seg hovedsakelig av insekter (ikke av såkorn). Så hva begynte å skje etter hvert? Jo, nemlig: Færre spurver førte til flere insekter. Mange flere insekter. Omtrent her erklærte Mao at kampanjen var over, men da var det allerede for sent. Et kjempeunderskudd på spurv resulterte i et kjempeoverskudd på insekter, deriblant gresshopper. Avlingene, som hittil hadde blitt noe bedre, ble nå tilnærmet ødelagte. Kina ble rammet av en hungersnød som var så stor at den kostet 30 millioner mennesker livet. Ja, 30 millioner.
Enkelt forklart skjedde dette fordi økosystemet ble rotet til. Det er ikke vitenskapelig feil å kalle menneskekroppen et økosystem. Hvorfor skal det være noe bedre å rote til økosystemet i kroppen vår?
 


(Propagandaplakat fra ''Skyt en spurv''-kampanjen)
(Ikke mitt bilde)

Ønsker du virkelig å gjøre det samme mot din kropp som Mao gjorde mot sivilbefolkningen i Kina? Neida, Mao mente ikke å (indirekte) drepe 30 millioner kinesere, men det skjedde. På samme måte ønsker nok ikke du heller å drepe tilsvarende andel biologiske funksjoner i kroppen din, men det skjer. Enn så lenge er du kanskje helt i begynnelsen, der avlingene går bedre (du beholder en stabil lav vekt) enn før og bøndene (cellene) er fornøyde. Jeg håper ikke du fortsetter å skyte spurv (kutte ut hele matvaregrupper, underspise, eller overtrene) til det er for sent.
Igjen, alt dette er selvfølgelig opp til deg. Det er jo din kropp. 

44 kommentarer

Vilde

17.08.2014 kl.13:12

Fin blogg! Du skriver bra!

sjokoladeilomma

17.08.2014 kl.13:14

Vilde: Tusen takk :-)

igyi

17.08.2014 kl.13:36

Et veldig godt innlegg!

something

17.08.2014 kl.15:04

veldig bra skrevet! :)

karoline solsvik

17.08.2014 kl.15:14

Dette likte jeg å lese... <3 takk

Kristin

17.08.2014 kl.16:48

Jeg skulle - og kunne - ha kommentert dette langt mer utfyllende, men etter som jeg befinner meg på ferie velger jeg å holde meg til essensen: Takk! Du ruler😊

HL

17.08.2014 kl.17:32

Sterkt skrevet. Godt levert. Jeg heier på deg.

Cathrine Narum

17.08.2014 kl.22:50

Herlig lesing om et viktig tema! I got the point ;) Takk også for info om mao, kina og spurvene. Dette hadde jeg ikke hørt om tidligere.

Hilsen en som tilfeldigvis er frisk etter flere år med spiseforstyrrelser. :)

sjokoladeilomma

18.08.2014 kl.11:14

igyi: Tusen takk! <3

sjokoladeilomma

18.08.2014 kl.11:14

something: Tusen takk! :)

sjokoladeilomma

18.08.2014 kl.11:15

smiil: Glad for å høre det <3 Følger deg på bloglovin fra NÅ av, gleder meg til å lese bloggen din! :-)

sjokoladeilomma

18.08.2014 kl.11:16

Kristin: Takk, det betyr MYE å høre det fra deg!! KOS DEG på ferie <3

sjokoladeilomma

18.08.2014 kl.11:16

HL: Tusen takk, fine du! Heier på deg og!

sjokoladeilomma

18.08.2014 kl.11:18

Cathrine Narum: Så hyggelig kommentar, takk! Jeg synes også det med Mao og spurvene er kjempespennende. Hørte om det for noen år siden.
Det beste med hele kommentaren er å lese at du er frisk fra spiseforstyrrelsen! Du ruler! :D

Malene Tabita Jacobsen

18.08.2014 kl.12:25

Så bra selvinnsikt og refleksjoner rundt dette temaet..;-)

Strålende bra innlegg, karakter 6:-)

Ellen

18.08.2014 kl.14:38

Du har rett i det du skriver, men samtidig må vi også passe på det vi får i oss. Hvis vi lar økosystemet gå sin gang (lar kroppen få det den vil) - kan det hende at alle de nye landproduktene vi lager (fastfood) - er med på å ødelegge det vi så sårt prøver å bygge opp. Så ja, vi skal ikke sulte oss, emn alle disse matfellene må vi se opp for (fastfood, mat med ALTFOR mye fett osv)

lmgf

18.08.2014 kl.15:48

Utrolig bra skrvet !

Urte

18.08.2014 kl.17:09

Hei, jeg har nettopp skrevet et innlegg på bloggen min om religion. Det jeg skriver er noe svært få snakker om, men noe vi rett og slett må skape en revolusjon på. For slik kan det ikke være. Det hadde betydd mye for meg om du hadde lest innlegget. Det er noe vi må formidle, det er noe vi må skjønne og det er noe vi må stå for. Jeg er selv kun 14 år, men allerede nå er jeg lei av å sitte stille. Vi må tørre å gå imot strømmen og vi må skjønne at det er noe vi absolutt må gjøre for å klare å utvikle et bedre samfunn. Vær så snill, les innlegget og spre dette. Ikke bare for deg selv, men for alle menneskene på jorden som ikke får lov til å tro på det de egentlig tror på.

Ha en herlig kveld videre. :)

Maja

19.08.2014 kl.11:28

WOW!!!

Dette var nok et bra innlegg fra flotte deg! Takk for at du hjelper meg å åpne øynene mer og mer.

Og så flott å lese at du har hatt en så fin sommer på leir!!! <3

Klemm

sjokoladeilomma

19.08.2014 kl.11:40

Malene Tabita Jacobsen: Oi, tusen takk, det ble jeg glad for å høre! :D

sjokoladeilomma

19.08.2014 kl.11:57

Ellen: Um... Nå trekker du vel strengt tatt inn noe innlegget ikke handlet om? Jeg vil svare på kommentaren din likevel:
- Jeg har aldri sagt verken at fastfood er noe vi trenger, eller at fastfood er farlig. Jeg mener fastfood er en naturlig del av et variert kosthold, og jeg mener også at man ikke skal spise veikro-burger om man ikke synes det smaker godt.
- Jeg er skeptisk til å ''passe på'' hva vi får i oss også. (Har skrevet en del om det før.) Ikke fordi det ikke finnes mat som er dårlig for oss i for store mengder, for det gjør det: Men fordi kroppen vår er utstyrt med cravings/lyster. Vi har rett og slett ikke LYST på de samme matvarene hele tiden. Her merker jeg enorme svingninger selv, faktisk fra måltid til måltid. Jeg craver alt fra løvbiff med bernaise til kylling og brokkoli.
- Det du skrev om at ''hvis vi lar økosystemet gå sin gang (lar kroppen få det den vil)'' osv, gjorde meg ærlig talt ganske skremt. Nå kan dette være annerledes for deg, men jeg har IKKE inntrykk av at folk craver ''verre og verre'' ting bare fordi fastfood eksisterer. Ja, vi craver det av og til, men det er ikke noe galt i det? De gangene jeg craver fastfood, er det fordi kroppen min har behov for fett/karbohydrater. I disse tilfellene skjer det (minst) like ofte at jeg craver kjøtt, potet og fet saus. F.eks neste dag craver jeg kanskje gryterett eller salat, fordi kroppen fikk tilfredsstilt gårsdagens behov og ikke lenger trenger så stort påfyll av fett/karbohydrater.
- Kroppen er ikke designet for å svikte oss. Tvert imot: Den er designet for å overleve! Hvorfor skulle vi ellers ha funksjoner som sult, metthet, cravings, tørste, trøtthet, etc etc?
- Selvfølgelig. Selvfølgelig opplever enkelte at de blir ''hekta'' på matvarene X og Z, og spiser ekstremt ensidig kost. Men hva er da problemet? Er det maten? (Jeg mener problemet her er at vedkommende ikke har nok kontakt med kroppen og behovene, det skal nemlig holde å kjenne etter hva man har lyst på).
Kom gjerne med nye innspill, jeg går ikke av veien for en god debatt! :)

sjokoladeilomma

19.08.2014 kl.11:59

lmgf: Tusen takk :D

sjokoladeilomma

19.08.2014 kl.12:03

Urte: Hei! Jeg skal absolutt sjekke ut innlegget ditt (har vært innom bloggen din før). No offense altså, men jeg hadde satt pris på at du kommenterte mitt innlegg, og ikke bare reklamert for ditt eget. Da kunne du like gjerne sendt meg en melding i innboksen min på blogg.no.
Når det er sagt elsker jeg å se engasjerte mennesker som deg, vi trenger folk som ikke bare sitter stille og godtar alt som skjer :-)

sjokoladeilomma

19.08.2014 kl.12:07

Maja: Tusen takk, skjønne kvinne! Ja, sommeren har vært suuuper.
Klem igjen, hadde vært koselig å maile litt igjen?? <3

Malene Tabita Jacobsen

19.08.2014 kl.12:33

Utre butde virkelig btuk andre metoder for å få lesere;-) du kopier bare innleggene opp el skriver at. Du vil ha kommentsrer.. Du gjør d kanskje såpass mye at det får litt motsatt effekt?

Ja mel er generelt tungt for tarmtottene å!, det er slettes ikke en bra ting.. Feks så får du ikke kjøpt ferdige fløtepoteter med mel lengre. Står bakpå alle at dem er glutenfrie.. Er mye diskutert dette med mel, å flere enn de som reagere kutte det ut.. Vet mennesker som har diabetes som heller ikke spiser det. Å friske folk som kutter det ut.. ;-) fin blogg;-)

sjokoladeilomma

19.08.2014 kl.12:57

Malene Tabita Jacobsen: Mel tungt for tarmtottene? Det har jeg aldri hørt om. Jeg tar gjerne imot vitenskapelige argumenter ift dette, har du noen lenker?
Hva angår ferdige fløtepoteter, spiller det ingen rolle for meg om de inneholder mel eller ikke (men lurer på hva slags jevning de bruker for at sausen ikke skal bli altfor flytende?).
Jeg vet at mel er mye diskutert, ja. Men hvorfor er det flere som kutter det ut enn de som reagerer på det? Den har jeg vanskelig for å skjønne. Jeg mener, hvis jeg ikke opplever noe negativt med å spise en matvare, HVORFOR skulle jeg ønske å kutte den ut?? (Det samme gjelder friske mennesker som kutter ut mel, som du sier)
Det med diabetikere som kutter ut mel, DET skremte meg ærlig talt ganske mye. Diabetes er en alvorlig sykdom, og de med sykdommen går glipp av en hel matvaregruppe fra før (fordi de MÅ det for å overleve). Altså; en diabetiker lever lenger ved å kutte ut sukker, men hvis personen ikke hadde hatt diabetes ville de kunne levd lenger ved å LA VÆRE å kutte ut en hel matvaregruppe. (Henger du med?) Så, en person som allerede går glipp av en hel matvaregruppe, unngår helt bevisst ENDA EN matvaregruppe? HVORFOR?!
Takk, og det har du også! (har sniktittet!)

Maja

19.08.2014 kl.18:37

Jeg ville iallfall blitt superglad for mail fra deg <3

Malene Tabita Jacobsen

19.08.2014 kl.19:00

Maisennamel er en god jevning, for tykkelse.. Eller Johannes urtkjerne mel.. Ferdie fløtepotetet er de man kjøper på rema i slike plast pakker..

http://m.klikk.no/kvinneguiden/helse/article770982.ece

Det med diabetes å mel har mye med all stivelsen i melet, også potet og slikt, dette har med blodsukkeret å gjøre.. Har en ifamilien som har fått det bedre ved å kutte ut mel og ting med mye stivelse, det er også mye karbohydrater i mel. Mange som ikke reagere som kutter det ut er skeptisk til mel å gjør det av den grunn. Mange reagerer også uten at dette slår ut på prøvene i form av cølliaki, og det blir ofte kaldt irritabel tarm da. Håper du fikk noe ut av svare, dette emne inneholder så mangt, å det er vanskelig å få med alt.

sjokoladeilomma

20.08.2014 kl.13:36

Malene Tabita Jacobsen: Jeg har lest artikkelen, og har ganske mange tanker om den:
''Går du opp i vekt, selv om du ikke føler du spiser spesielt usunt?''
Vektoppgang handler om for lav forbrenning, for høyt kaloriinntak, eller for høyt nivå av stresshormoner (alle disse kan påvirkes av ytre faktorer). HVA man spiser, påvirker ikke vekta.
''Er du oppblåst i magen? Kjenner du luftsmerter rundt navelen eller rett under ribbena?''
KAN komme av for sjeldne måltider (få og store), for høyt kullsyreinntak, for høyt fiberinntak, etc. Det må nevnes at oppblåsthet er noe vanlig og hverdagslig, alle opplever det iblant.
''Det innholder meget små mengder vitaminer og mineraler, opp til 80 prosent færre enn fullkornsmel.''
Hva så? Mitt inntak av hvetemel er alltid kombinert med andre ting. Jeg spiser ikke hvetemel med skje fra posen?
''Hvetemel har høy glykemisk indeks (GI) på 70 per 100 gram.''
Glykemisk Indeks er tull. (http://sjokoladeilomma.blogg.no/1399552548_08052014.html)
''Spiser du ofte raffinerte, høyglykemiske karbohydrater, eller store mengder av det, blir bukspyttkjertelen tvunget til å produsere massevis av insulin som en reaksjon på det høye blodsukkeret. Dette kan til slutt føre til at bukspyttkjertelen blir helt utmattet, og dermed oppstår alle de helseproblemene som er knyttet til høye insulinnivåer og insulinresistens, sier Lindberg.''
Glykemisk Indeks er tull. (http://sjokoladeilomma.blogg.no/1399552548_08052014.html)
''Hvis den fysiske aktiviteten din er for lav til å forbruke all energien som disse karbohydratene gir deg, vil glykogenlagrene i leveren nesten alltid være fulle. Dermed blir overflødige karbohydrater omdannet til kroppsfett.''
Karbohydrater gir ikke mer energi enn kroppen er i stand til å forbrenne. Dessuten: Hvis vi bruker opp ALL energien vi inntar i fysisk aktivitet, da dør vi jo. Vi har noe som heter BMR (basal metabolic rate). Dette er det mennesker forbrenner av energi bare ved å ligge helt stille (f.eks. i koma, men selvfølgelig uten skader vi trenger energi til å reparere). BMR er like i underkant av 2000 kalorier per døgn (~1500-1700).
Vi spiser i tillegg sjelden mer (eller mindre) enn vi trenger. ?Overflødige karbohydrater? er en overflødig frase, da sult- og metthetsfølelsen ? og cravings ? regulerer mengdene og mattypene vi trenger.
''Kornprodukter, og det omfatter også øl, har utgjort en del av kostholdet vårt i 10 000 år, mens mennesket har en syv millioner år gammel evolusjonshistorie uten korn i kosten.''
I dag spiser vi et LASS av matvarer som steinaldermannen ikke hadde tilgang på. Ingen påstår at vi skal slutte å spise bønner, men svært få spiste bønner i steinalderen. Dessuten levde menneskene de siste 10000 åra lenger enn de levde i steinalderen, og vi lever lenger enn dem igjen. Mennesket er omnivore, altså kan vi spise ca alt. Vi er også den eneste arten som kan spise varmebehandlet mat.
Ja, jeg kjenner vel én diabetiker jeg også som har kuttet ut karbohydrater (kom på det nå). Han gjør det fordi legen har sagt det. Helsa hans har ikke akkurat blitt stort bedre, men antakelig har han ikke noe valg.
Selvfølgelig, folk må da få gjøre som de vil. Men karbohydrater er ikke noe helsefarlig, vektøkningsfremmende og unødvendig, som det virker som ''alle'' tror i dag. Karbohydrater er et viktig næringsstoff som hjernen elsker!

Malene Tabita Jacobsen

20.08.2014 kl.15:37

Ja det kommer jo Ann på hvert enkelt individ selvfølgelige men jeg selv kutter det ut fordi jeg reagerer..:-) ikke bare for å gjør d, men merket da at vekten går nedover.. Veier sikkert ikke så mye også pga sykdom. Alle er jo forskjellig med forskjellig helse, så man må nok bare prøve seg frem hver enkelt.. :-) er ikke ekspert altså, bare merket mer vektnedgang til tross for at jeg er tynn fra før når jeg kuttet det ut pga allergien. Spiser mye glutenfri havregryn og andre ting..for å prøve å veie opp for tapet av mel:-)

sjokoladeilomma

21.08.2014 kl.12:22

Malene Tabita Jacobsen: Ikke meningen å virke invaderende altså, men... Jeg skjønner ikke hvordan det er en bra ting at vekten går nedover når du er tynn fra før? Hvis du da f.eks. får influensa/omgangssyke, har du sannsynligvis veldig lite å gå på. (Leste på bloggen din at en lege mente du er underernært, eller noe sånt?).
Bra at du spiser andre ting for å veie opp, selvfølgelig. Men som sagt, det er din kropp og ditt liv, du vet tusen ganger mer om hva som er bra for deg enn jeg gjør :) Jeg bare håper du har tenkt ordentlig gjennom hvorfor du kutter ut gluten/hvetemel, og hva fordelene og ulempene ved det er for deg (og velger ut fra det). Samt at du har en åpen dialog med fastlegen din om det. Klem!

Malene Tabita Jacobsen

21.08.2014 kl.15:36

jeg MÅ kutte det, det er det som er. det er grunn til mine plager med tarmene og mest sannsynlig for prolapsene i endetarm også, som jeg er operert for! hvis du har irritabel tarm greier ikke tarmene og fordøye dette på samme måte, og du bli VIRKELIG forstoppet. det er ikke en bra ting, overhodet ikke.. men har ikke noe valg. er liten fordi om jeg er høy da, har aldri veid mer en 60kg. og etter operasjon og min diagnoser der en av dem er ganske alvorlig ligger jeg på 48! det er for all del ingen ønske kropp, og dem mener underernæringen kommer av ALT for høy hastighet av nedtrapping på fentanyl (syntetisk morfin, der dem har hatt meg oppe i dødsdose) jeg får syntetisk da jeg ikke tåler NSAI'S eller OPIODER. bli rett og slett så forstoppet at jeg ødelegger tarmene, det sprekker og blør osv. og til slutt var det bare en halv cm tarmen hang fast i for at ikke tarmene skulle falle ut av kroppen, da jeg ble operert. og hvis det skjer burde man være på et sykehus, ellers er sjansene små for og overleve. innvoller skal være på innsiden av kroppen!

sjokoladeilomma

22.08.2014 kl.10:32

Malene Tabita Jacobsen: Å nei,så fælt! Da skjønner jeg mer av hvordan du har det, beklager at jeg misforsto :( Nå er din grunn til å kutte ned på/kutte ut hvetemel helt spesiell, og ikke noe du gjør uten grunn som så mange gjør. Ble virkelig lei meg av å lese at du har det sånn :(

Malene Tabita Jacobsen

22.08.2014 kl.17:22

Det går deg vell til, men det har vært hardt å er det. Nå er jeg innlagt på sykehuset IGjen, skal legg ut innlegg i kveld/natt/i morgen engang. Nå greier jeg ikke:-(

sjokoladeilomma

25.08.2014 kl.11:52

Malene Tabita Jacobsen: Klem til deg <3 <3 <3

Malene Tabita Jacobsen

25.08.2014 kl.15:13

Takk, ta gjerne turen innom bloggen min;-)

Ine

31.08.2014 kl.13:19

Jeg vet du ikke er en ekspert i dette (selv jeg føler det sånn, i tillegg til at du kan mer enn noen jeg har snakket med i helsevesenet), men jeg spør, så får du heller svare om du vet det. Jeg har, etter alt for mange år, bestemt meg for å starte recovery, og ikke bare "lure-alle-i-rundt-meg-til-å-tro-at-jeg-vil-bli-bedre-når-jeg-egentlig-sulter-meg-like-mye-som-før"-dritten jeg driver med nå. Etterhvert vil jeg naturligvis nå recovery-amounts, og muligens extreme hunger. Om jeg skulle ende opp med dager/uker med extreme hunger, vil det ødelegge for recovery om jeg ikke besvarer denne sulten, men uansett spiser 2500-3000 kalorier? Ender jeg opp med å ha extreme hunger for resten av livet, eller vil det bare ta litt lengre tid? Uansett, du og bloggen har vært til god hjelp i forberedelsene mine, og jeg takker for det. Så håper jeg DU har det bedre nå, for det fortjener du virkelig!

sjokoladeilomma

02.09.2014 kl.14:14

Ine: Så godt å lese at du har bestemt deg for å bli frisk! Det varmer hjertet mitt :-)
Svarer på spørsmålene dine punktvis:
1) Det å ikke svare på extreme hunger kan få temmelig store konsekvenser. Om det skjer til ett enkelt måltid, jevner det seg ut av seg selv. Om det skjer i flere dager/uker, er saken en annen. Da vil nok én av to ting skje: Du får tilbakefall fordi hjernen ikke får energien den desperat trenger for å fungere ''friskt'', eller ekstremsulten ''innhenter'' deg kraftig senere. Det viktigste er selvfølgelig å få i seg nok (2500-3500+, legg merke til pluss), det er førsteprioritet. Men det er skummelt å gi restriksjon plass i livet. Å ikke besvare sultfølelse ER restriksjon. Restriksjon opprettholder spiseforstyrrelsen, og det er viktig å kvitte seg med den så raskt som mulig. Jo mer du besvarer ekstrem sult, jo raskere går den over. Jo sjeldnere du svarer på ekstrem sult, jo langsommere går den over, hvis den går over i det hele tatt. Du må gi kroppen sjansen til å reparere seg selv, og det gjør du ved å stole på signalene den gir. Kroppen vet best.
2) Nei, ekstrem sult varer ikke livet ut. I recovery er det noen som har det i begynnelsen, noen på slutten, noen i midten, noen av og på, noen aldri. Det er ikke sikkert du opplever det, men de fleste opplever det. Ekstrem sult dukker ALDRI opp uten grunn, så idet du både har oppnådd din kropps optimale vekt OG fått reparert alle skader, da vil du ikke oppleve ekstrem sult lenger, for den trengs ikke.
Friske mennesker opplever det av og til, f.eks hvis de spiste litt for lite dagen før, i forbindelse med menstruasjon, osv. Men da altså en sjelden gang og ikke til hverdags.
3) Takk for det, jeg er glad for å kunne hjelpe :-) Jeg har det veldig bra for tiden! Klem til deg :-)

Eline

18.09.2014 kl.11:52

Jeg har heldigvis tatt bukplastikk så jeg har flat mage uten å sulte meg! :p Bra innlegg:)

18.09.2014 kl.12:15

Du stiller mange gode spørsmål, men jeg synes det er synd at du automatisk sidestiller det å ha en spiseforstyrrelse med det å være undervektig. Man kan ha store problemer med mat selv om man ikke er døden nær og jeg synes det er litt trist at dette ikke nyanseres bedre i bloggen din. Hilsen en som er i ferd med å bli frisk fra en spiseforstyrrelse - tvangsspising.

kinelillesand

18.09.2014 kl.13:41

så utrolig bra blogg du har :D klemmer fra meg,

sjokoladeilomma

18.09.2014 kl.14:31

Eline: Hæ? Spøker du nå? Må innrømme at jeg ikke skjønner helt :) Takk!

sjokoladeilomma

18.09.2014 kl.14:37

Anonym: Sidestiller jeg det? Jeg kjenner meg ikke igjen i det du sier, så om jeg har gitt et sånt inntrykk var det IKKE meningen!
I tidligere innlegg har jeg fokusert sterkt på at spiseforstyrrelser er noe man kan ha uansett vekt, og at de fleste ikke er klinisk undervektige.
Akkurat dette innlegget retter seg spesifikt mot farene underspising har, og handler altså ikke om tvangsspising.
Takk for innspillet, men jeg setter veldig pris på om du kan si konkret hva du "peker på"?

Glad for å høre at du er i ferd med å bli frisk! Det er den beste setningen jeg hører i kommentarer her inne :-)

sjokoladeilomma

18.09.2014 kl.14:38

kinelillesand: Tusen takk! :-)

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits