No more bloggpause!

Hei, og velkommen tilbake hit!
Det er lenge siden jeg har hatt lyst til å blogge. Nå har jeg lyst til å blogge. Og jeg har kjempemye å skrive om!

Sist følte jeg at jeg hadde 'snakket meg tom'. Rett og slett fordi jeg ikke kunne si noe om livet mitt uten å være for privat. (Dere kjenner forhåpentligvis til forskjellen mellom personlig og privat.)
Tiden mellom nå og da har mer eller mindre gått med til å være... eh, syk. Fy faen, det føles fortsatt absurd å si det, det føles som jeg lyver. Men sant er det jo likevel. Jeg har strevd hardt for å leve på tilnærmet ingenting samtidig som jeg har brukt flere tusen kroner på mat. Det høres sikkert ubegripelig ut, men det er mulig, tro meg. Mer enn det vil jeg ikke skrive om her. Det er fortid, og som sagt, privat. Uansett hvor universelt det måtte kunne være.

Det jeg vil skrive om, er recovery (Ja, jeg bruker det engelske ordet, det er fordi jeg synes det høres temmelig tåpelig ut på norsk). Jeg har vært i recovery i 11 dager. Det er kort tid, det vet jeg. Likevel har jeg så mye å fortelle at ordene sprenger hodet mitt fra innsiden.

På Instagram følger jeg @amalielee. Det er den beste recoveryprofilen jeg har sett. Hun deler helt essensielle fakta, og en dag anbefalte hun nettsiden YourEatopia. Denne nettsiden er noe av det beste som har hendt meg. Uten den hadde jeg sikkert gitt opp allerede. Neida, jeg hadde nok ikke det. Men det som er sikkert er at uten YourEatopia hadde jeg ikke hatt snøring på hva jeg gjør, og hadde ikke visst at jeg ikke hadde snøring heller.
YourEatopia er en nettside/blogg som tar for seg alt relatert til restriktive spiseforstyrrelser. Den er på engelsk. Jeg kommer til å bruke YourEatopia som kilde til alle faktainnlegg i nær fremtid, og linker til den hver gang. Jeg skriver selvfølgelig på norsk.

Du trenger ikke ha spiseforstyrrelser for å ha nytte av faktainnleggene. Det holder i lange baner at du er interessert i anatomi, livsstil, kosthold eller kultur og samfunn. Det står mye om kulturskapte myter omkring vekt, BMI, overvekt og helse her som jeg oppriktig mener at alle bør lese. Uansett, den foreløpige malen for blogginnlegg ser slik ut:

 

1. Min recovery uke 1 og 2

2. Hva er (restriktive) spiseforstyrrelser? Hva er forskjellen på restriktive og ikke-restriktive typer? Hva er årsaken?

3. Kroppslige funksjoner og fakta om disse. Hva gjør (restriktive) spiseforstyrrelser med kroppen?

4. Recovery fase 1. Væskeansamling, fordøyelsesproblemer, smerter, hvile

5. Recovery fase 2. Fettisolasjon rundt indre organer

6. Recovery fase 3. Skjelett og muskler, redistribusjon av fettmasse, og hår, hud og negler

7. Recovery fase 4. Skjærsilden: Tilbakefall eller Frisk

8. Hvorfor trenger du 3000 kalorier?

9. Min recovery uke 3 og 4

10. Vekt, veiing, kroppssjekking og målebånd

11. Menstruasjon og trening 

12. Overvekt og fedme

 

Jeg håper dere setter pris på innleggene som kommer. Jeg skal i hvert fall ha det gøy.

 

 


#bloggno #bloggpause #personlig #spiseforstyrrelse #spiseforstyrrelser #anoreksi #recovery #instagram #sykdom #mentalhelse #tips #råd #fakta 

4 kommentarer

JennyM

07.01.2014 kl.12:27

Kjære deg! Dette er jo rene særoppgaven, jo. Velkommen tilbake Øygunn, jeg gleder meg til å lese videre. Stå på!

J

miriam

07.01.2014 kl.14:14

Yay, gleder meg :-D har hørt mye om den siden, men ikke fått sjekket den skikkelig ut enda.

sjokoladeilomma

08.01.2014 kl.17:45

JennyM: Takk for varm velkomst :-* Heheja, det ble liksom bare sånn. Jeg vil så gjerne prøve å forklare noe av det jeg har lært, men det nytter ikke å si A uten å si B. Og C, og D, og E... Ja, og så bortetter og sånn. Alt henger jo sammen!
Håper jeg ikke skuffer deg og innleggene blir gørrkjedelige, da.

Hyggelig å høre fra deg, nydelige Jenny. Håper det går bra med deg, og trenger du en prat er jeg alltid her. Husk: Jeg skylder deg noe for en femtilapp. Gleder meg til å spandere hva det nå er :) <3

sjokoladeilomma

08.01.2014 kl.18:05

miriam: Så kult! Det gleder meg at du har hørt mye om siden fra før, jeg vil helst at den skal spres så alle hører om den og går inn og leser. Jeg mener ALLE vil ha utbytte av det, uansett hvor friske de måtte være.

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits