Bye bye binge eating

I dag hadde jeg en slags.. hva skal jeg kalle det? En pang-idé?
Og så visste jeg bare plutselig noe. Helt uten videre hadde en helt ny holdning tatt plass i hodet.

Senest i går tenkte jeg ustanselig på ting jeg ønsker å gjøre, ting som koster penger. Og jeg ble litt snurt i og med at det ikke er så mye penger å skryte av om dagen, i tillegg til at jeg ikke ønsker å bare ha økonomi fra måned til måned, men å ha en sparekonto. Og jeg ville virkelig ikke at denne sommeren bare skulle ende i å bli et pengesluk. Det er ikke noe gøy å sitte igjen med hundre kroner på konto i august, når det kom feriepenger og skattepenger inn på konto i juni.

Det er ikke sånn at jeg lenger bruker opp lønna mi på klær. Det har jeg ikke gjort på et par år. Nei, det er faktisk verre. De siste månedene har jeg brukt opp lønna mi på mat. På sett og vis har det føltes herlig, men samtidig så har det jo svidd så fælt i lommeboka. Og i dag tenkte jeg mange flere ting rundt det:

- Jeg VIL på sommerleiren til IKS og jeg VIL på Jafnadhr, og jeg KAN utsette rideferie på Hjerkinn til juni neste år. Det er kanskje lurt uansett.
- Jeg VIL ha en piercing til i juni.
- Jeg VIL ha råd til små sosiale ting som for eksempel kino uten å være blakk etterpå.
- Er det virkelig sånn at jeg har LYST til å overspise? Er det virkelig sånn at jeg har LYST på det jeg kjøper? Nei? Nei. Jeg har kanskje aldri hatt lyst på akkurat det jeg har kjøpt, jeg har bare hatt lyst på NOE. Og hva er vitsen da? Hvorfor skal jeg gjøre det da? 
- Jeg VIL slippe å oppleve et worst case scenario hos tannlegen. Ikke at det ikke kommer til å bli ubehagelig neste gang, men det kan nok bli en hel del verre!
- Jeg VIL ha penger igjen på matbudsjettet mitt til å pimpe grøt (jamfør gårsdagens innlegg) og sette frem et digert fruktfat hver eneste jævla dag om det skulle friste. Åh, seriøst, jeg sikler allerede.
- Og så hadde jeg en tanke til, men den er hemmelig. Dessuten trenger jeg ikke notere den ned, for jeg kommer til å huske den uansett.

Det er i grunnen nesten teit. Jeg har nå tre dager igjen av oppholdet her, og først i dag kom verdens største dose motivasjon for å kutte ut overspising. Kall meg naiv, kanskje stemmer det at det er naivt, men jeg har ikke følt meg dedikert til et prosjekt på eviglenge. Her og nå virker det så vanvittig enkelt å klare å gjennomføre målene mine at jeg nesten lurer på om det er nifst.

This is Øygunn, signing out. La oss nå håpe at ikke pipa har fått en annen lyd i morgen ;) 

 

#motivasjon #bulimi #økonomi #sparing #fremtid #planer #mål 

9 kommentarer

Laila

31.05.2012 kl.19:31

You go!

Svarttrosten

31.05.2012 kl.19:47

Pipa vil visstnok også ha tatovering, så den må fint holde seg med den nye låta!

Og drit nå i NÅR øyeblikket kom, hovedsaken er AT det kom! YEAH!

Marie Knutsen

31.05.2012 kl.22:13

Way to go! Stolt av deg :D Håper virkelig du klarer å holde deg unna den dritten der videre framover, det er jo egentlig ikke verdt det...?

Maria

31.05.2012 kl.23:21

Dette skal jeg faen meg printe ut, kjære! De beste grunnene i verden, som jeg av en eller annen grunn har glemt.

Flinka!

sjokoladeilomma

05.06.2012 kl.18:12

Maria: Åh, nå ble jeg glad. Hadde jo vært ekstra motiverende for meg, dersom jeg motiverer flere i samme slengen!
Skal vi være flinke sammen? :-D

sjokoladeilomma

05.06.2012 kl.18:13

Marie Knutsen: I agree! Men banna bein, jeg er fremdeles like motivert - og for å opprettholde motivasjonen (OG selvfølgelig fordi jeg har dritlyst) skal jeg pierces i morgen! HURRA :-D

sjokoladeilomma

05.06.2012 kl.18:14

Svarttrosten: Hm, den øverste halvdelen ble litt komplisert for hjernen min?
Resten sier jeg meg fullstendig enig i! Det var ikke sånn at jeg ble sur fordi det ikke kom før altså, bare at jeg synes det var... rart :p

sjokoladeilomma

05.06.2012 kl.18:14

Laila: Thanks! You too, darling!

Marie Knutsen

05.06.2012 kl.20:19

Wey, så artig! Får satse på at det vil funke på motivasjonen :D :D

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits