Første helgeperm overstått

Det helt store skjedde. Jeg hadde gruet meg til helga, men ALT gikk over ALL forventning. Enn det?
Det var visst ikke så dumt å ha en blogg. Det viste seg at de som hadde lest mine siste ukers innlegg, ikke hadde noen uvitende kommentarer eller triggende spørsmål eller noe som helst, nei: De hadde faktisk skjønt ganske godt hvordan ting henger sammen.

Det er enormt betryggende. Det er ikke lenger så skummelt å møte venner og familie jeg ikke har sett på en stund. Eller, som ikke har sett meg på en stund, rettere sagt.

Og mamma og jeg. For ganske mange måneder siden inngikk vi en slags avtale om at vi ville ha en åpen og ærlig kommunikasjon rundt dette med mat og sånt. Nå begynner jeg å forstå hvor verdifull den avtalen var. For så lenge hun spør om det hun lurer på, og jeg sier det jeg vil si, og jeg sier fra når det er ting jeg ikke ønsker å svare på, så blir alt rundt det så mye lettere også! Eksempel? Ok!

Eksempel:
Mamma spør om vi skal dra på kino. Umiddelbart kommer den barnlige gleden i meg og hyler av fryd. Deretter kommer vondten.
Når jeg husker tilbake på kinoturene mine de siste par årene. Det har ikke vært så ålreit, når jeg tenker etter. For det er vondt å ikke kunne kjøpe kinogodteri, når man samtidig alltid har kjent en enorm lykke over følelsen av kinogodteri-kosen. Kino har nesten blitt litt ødelagt for meg, faktisk.
Jeg sa ikke noe om det jeg tenkte der og da, jeg fikk bare helt vondt og grublet litt videre på det. Men etter å ha pakket innpå med det som riktignok var en normal porsjon med verdens sunneste middag, men som føltes som et lass med junk istedet, bare fordi jeg ble mett. DA begynte tårene å trille av alt kaoset. Heldigvis hadde mamma en ledig armkrok og rom for en god prat. Og det hjalp å sette ord på det. Da husket jeg at det trengte jo ikke å være en hel godtepose eller en svær popcorn, som jeg ikke hadde kunnet beholdt likevel. Baby steps, Øygunn, baby steps. Mamma foreslo en latte, og en lyspære tentes over hodet mitt. (Sånn metaforisk, altså.) Så jeg avtalte med meg selv at jo, jeg skulle for fanden skeie ut og prøve å takle en latte og en liten, liten plate mørk sjokolade!
Kinoen hadde ikke Freia Premium, men de hadde noe som het Sjokoladeprinsen eller noe sånt. Riktignok var det sukkerfri sjokolade, som neppe ville ha vært en utfordring for de fleste. Men for meg var det akkurat passe utfordring der og da. Tro meg, jeg har nok å utsette på sukkerfri sjokolade også, uten å nevne hvorfor fordi jeg ikke vil være uheldig å trigge noen sarte sjeler. Enden på visa ble altså at jeg klarte å meste situasjonen: Jeg kjøpte latte og sukkerfri sjokolade, og jeg koste meg på kino! Hurra!

Utover det har jeg tenkt og diskutert en hel masse rundt dette, og vært ærligere enn jeg visste at jeg kunne. Mer om det kommer. En annen gang. Beklager at det verken er kortfattet tekst eller inkluderte bilder i innlegget, jeg bare fikk plutselig så dårlig tid. Jeg må jo gå til senkvelds og påskekrim om.. ett minutt. Sistnevnte blir i hvert fall hyggelig :P

7 kommentarer

EmilieJohanne.

02.04.2012 kl.21:39

Likte dette innlegget veldig godt♥♥♥

Maria

03.04.2012 kl.03:17

Hurra!

M

04.04.2012 kl.11:45

Så bra :D

04.04.2012 kl.13:09

Hey

Har lest innleggene din i det siste og må bare si at du skriver stein bra. Du er tøffere en toget som skriver å ærlige innlegg. Regner med at vi ses til sommer, hvem skal ellers fremføre fantastisk lyrikk om lille Ole :p

sjokoladeilomma

04.04.2012 kl.13:19

Anonym: Nei, tusen takk :) Men... Hvem er du? Vil jo gjerne vite hvem jeg skal øve på lille Ole for :)

04.04.2012 kl.13:59

Haha, nå har du noe å gruble på :) God Påske

Cecilie

05.04.2012 kl.23:50

Så godt å lese, Øygunn! :)

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits