Sukkerfri brus, ja eller nei?

Ok, jeg er i debatthumør. Ganske enkelt.

Det er en evig diskusjon, er det ikke? Ingen blir enige om den sukkerfrie brusen. Det er fullstendig svart-hvitt! Enten er du Pepsi Max-oholiker, eller så er du ekstremt anti og drikker kun Coca Cola. Eller, ok, det er kanskje ikke fullstendig svart-hvitt, det fins vel noen få i mellomsjiktet også, men som sagt, jeg har inntrykk av at det gjelder veldig få.

Det er ganske gode argumenter både for og imot sukkerfri brus, synes jeg.

For: Det inneholder da (obviously) ikke sukker.
Ergo belaster du ikke tennene dine med sukker og kan for tennenes skyld drikke mer brus enn ellers. Hvis vi ser bort fra syreinnholdet i brus, da, hæhæhæ.  (Men syreinnholdet er jo for himmelens skyld like høyt i brus med sukker, så da scorer jo sukkerfri brus høyere her!)
Det er ikke like ille å søle noe sukkerfritt på gulvteppet eller bordet, fordi det er lettere å vaske av når det er så mye mindre kliss.
Og, som enkelte hevder, legger man ikke på seg fordi sukkerbrus ikke inneholder kalorier.

Imot: Noen mener at sukkerfri brus ikke smaker like godt. (Jeg er ikke enig i det, da.)
De fleste motstandere hevder at aspartam og acesulfam-k har eller kan ha, skadelige helseeffekter, hvorav mange fremdeles er relativt ukjente.
De fleste motstandere hevder at aspartam og acesulfam-k fører til at man legger på seg. Dette er veldig omdiskutert, however. Fant et godt svar på akkurat det her, spørsmålet er bare hvorvidt det faktisk er sant.NÅJA? Nå avhenger jo selvfølgelig dette av flere faktorer. Både MENGDEN av sukkerfri brus man drikker, HVOR OFTE man drikker det, hvor mye/lite kontakt man har med SULT- OG METTHETSFØLELSE, hvor BEVISST man er rundt dette, og ikke minst, hvordan SPISEVANENE OG KOSTHOLDET ens er. Om man i utgangspunktet spiser ganske usunt og det faktisk fører til at man spiser mer, så vil det jo mest sannsynlig føre til vektøkning. Mener nå jeg.

Har dere noen tanker rundt temaet? Kjør debatt! 

 

#sukkerfri #brus #aspartam #kunstig #søtning #debatt #kosthold #myter #helse #samfunn

13 kommentarer

ida helene jølstadengen

29.02.2012 kl.13:25

altså sukkerfri brus er sikkert fint, men det er mer syre i den enn i vanlig brus og det er mer skadelig for tenna!

bloggboka

29.02.2012 kl.13:29

Jeg har hørt at aspartam er veldig dårlig, at man kan øke risikoen for kreft...

Nå er jeg egentlig for det som er naturlig, sukker er kanskje ikke veldig bra, men det er naturlig og ingen bieffekter etter lang tids bruk, så jeg foretrekker å drikke vanlig brus. Nå drikker jeg ganske sjeldent brus da så, tror ikke mine problemer med sukker blir så store da :)
Nei, blir så falsk smak uten.... Og det er mye falske ting sukkerfri brus som heller ikke bra for oss

Kan jeg vær så snill få kommentar tilbake ?

Da får du en tilbake :)

-EmmaNailit

Amalie

29.02.2012 kl.13:33

sukkerfri brus var tilegnet de som ikke kan drikke vanelig brus, altså de med diabetes. som hun over sier er det noe i de sukkerfrie brusene som heter aspartam, dette er ikke bra for kroppen, konsekvensene vet jeg ikke, men kreft kan sikkert stemme. ser du langt på det, og ikke kun på at tennene og utseende holder seg finere, så er vanlig brus mye bedre :)

Worldmine

29.02.2012 kl.13:35

Eg foretrekker vanlig brus. For det er grett at brusen er "sukkerfri", men er den egentlig det? Kor mykje syre og E-stoffer må man ha for å få den samme smaken som brus med sukker?

annika12

29.02.2012 kl.13:40

Det er jo andre tilsetningsstoffer i sukkerfri brus =P Jeg er ikke noe nøyen på det, brus er ikke sunt uansett, med eller uten sukker =)

Cathenja

29.02.2012 kl.14:01

Jeg er ikke noe for sukkerfri brus, helsemessig, pga. alle de unaturlige stoffene.

Men dessverre er jeg veldig glad i Cola Zero, så den drikker jeg mye av. Ellers går det i sukkerbrus ;)

Ebo-Flesk <3

29.02.2012 kl.21:06

Liker ikke sukkerfribrus jeg

Anne

29.02.2012 kl.22:08

hahaha, pepsi maaaaaax ftw! <3

Om det''unaturlige'' (osv)

01.03.2012 kl.06:28

Sukerfri er godt det:)

Sv:

Enedelig noen andre som synes at trønder dialketen er stygg, hehe.. Det er den virkelig! GØERRKJEDELIG, I know!!!

Maria

01.03.2012 kl.15:33

Pepsi Max og Cola Zero forever!!! Cola Light funker ikke lenger... Det er alt jeg har å si.

Malin

04.03.2012 kl.11:08

Enklast ar det ju att konstatera att lask - i alla former - inte ar bra for kroppen! ;) Vi drack aldrig lask hemma nar jag var liten sa det tog mig lang tid som tonaring att lara mig tycka om det. Coca-cola larde jag mig inte dricka forran jag var i 20-arsaldern! Och da var Diet Coke det jag larde mig tycka om. Tycker fortfarande inte om smaken av "riktig" coke. Men jag dricker inte nagot utav det. Jag dricker bara bubbelvatten om jag vill ha nagot med kolsyra. Light/Diet-varianter av lask ar inte bra, och riktig lask ar inte bra heller - sa varfor dricka nagot av det?

KarianneD.

23.03.2012 kl.13:35

Aspartammmmm <3 Hehehehe

Sukkerfri er best, og jeg syns at det smaker bedre også. I tillegg så får man ikke det ekle sukkerbelegget på tenna. Også er det jo nesten kalorifritt :D

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits