Jeg har Raynauds syndrom!

Det hørtes sikkert superalvorlig ut, jeg vet. Men det er det altså ikke. Raynauds syndrom er kort fortalt LIKFINGRE, som det heter på dagligtale. Så vidt jeg har fått med meg, er det helt ufarlig og egentlig mest irriterende. 

Eller, vent. Jeg synes ofte det kan være underholdende! Haha! Er det helskrudd?

Ja, det er litt helskrudd. Men hallo! Jeg MÅTTE jo bare le da jeg fikk likfingre i (hold deg fast): JUNI!

 

Altså, likfingre. Det vil ifølge doktoronline.no si:

Anfallsvis forstyrrelse i blodsirkulasjonen i fingre eller tær som gjør at de blir numne. 

Fingre eller tær blir ved den minste nedkjøling først hvite (pga. av de minste arteriene trekker seg sammen), så blå (pga. mangelfull blodtilførsel). De føles numne og ofte smertefulle, før de varmes opp og får tilbake sin naturlige farge. [. . .] Forløpet kan vare i alt fra noen minutter til flere timer.

 

Jeg har oppdaget en spennende detalj ved disse infamøse likfingrene. Nemlig at de blir enda mer synlige når resten av hånda har blitt oppvarmet! Altså, jeg kjenner likfingrene når jeg er utendørs, men SER dem enda bedre når jeg kommer inn og har vasket hendene i varmt vann. DA blir de hvite, da, i og med at resten av hånda er litt mer, vel, rød.

Men en enda mer spennende oppdagelse gjorde jeg på bussen tidligere denne måneden. Jeg skulle til City Syd, og bussen var stappings. (Ikke at det var noe nytt.)
Jeg prøvde å holde meg fast i en stang (eller stolpe, eller pinne, eller hva faen det heter) på bussen, og måtte holde ganske hardt. Tror sjåføren var litt aggressiv den dagen? Uansett, blodet ble jo klemt litt rundt omkring da. Resultatet? Jo:

LEKKERT, hva?! Hoho! Der og da var jeg så til de grader fascinert at jeg oppriktig håpet de skulle være der lengst mulig. 

 

In other news, så var jeg innom Bunnpris her om dagen. Og fant noe horribelt, og måtte bare dele et bilde av det med dere!SER DERE DET?!

Glutenfrie minibaguetter koster 84,90!! ÅTTIFIRE NITTI!! Og det er bare en ÅTTEPAKNING!


Nå i etterkant priser jeg meg lykkelig for at jeg ikke har cøliaki, ass. Hadde ikke hatt råd til det.


 


#likfingre #raynauds #syndrom #blod #finger 


6 kommentarer

Silje Yri

19.01.2012 kl.13:57

Haha, sånn blir jeg og! xD Får gule/hvite tær og:P

www.frkreyes.no

20.01.2012 kl.09:54

Åh herre min, for en pris på noen baguetter. Det er jo helt sykt. Ellers må jeg jo le av innlegget ditt. Som vanlig. Hahaha du altså..

Sv:

Det er kjempe irriterende. Altså, jeg forstår at de ikke helt hva de skal starte med, men, det er mange som ikke er av norsk opprinnelse som snakker perfekt norsk. Så går ann å teste ut det først.

www.frkreyes.no

22.01.2012 kl.10:11

Sv:

Takk sjokoladeilomma. Du har bare så fantastisk bloggnavn, haha. Me love!

www.frkreyes.no

23.01.2012 kl.22:15

Sv:

Da er det ikke så rart du er herlig da, om det er dine favoritting. Det smaker godt sammen. Nam!
Likfingre var jo et snilt ord på noe slikt :P heh

wa2wo.blogg.no

26.01.2012 kl.00:01

Oi, likfingre faktisk. Har aldri hørt om det, hehe

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits