TING DU IKKE VET, SOM DU VIRKELIG BURDE HA VISST!

Dette er verden:Eller greit, det er meg, da. Men la oss si at det er verden. Til tross for at bildet er jævlig ekkelt. Altså, verden er selvfølgelig ikke så fæl som bildet skulle tilsi, men dere vet. Av og til er folk så sykt kunnskapsløse at det er til å grine av.

I og med at jeg er et samfunnsengasjert menneske, i alle fall til en viss grad, så skal jeg bruke resten av innlegget til å opplyse om ting som tydeligvis ikke er allmennkunnskap, men som virkelig burde ha vært det.

Selv om jeg ved å skrive et langt innlegg risikerer å knekke min eneste lange negl. Den er litt skjør. Jeg burde kanskje ha konvertert til å bli venstrehendt for å unngå at den knekker, men det hjelper ikke når man skal skrive på et tastatur, eller innenfor mange andre hverdagslige områder der man må bruke begge hendene (vaske opp, kle på seg, vaske hender, spille minesveiper med touchpad...). 

Oops. Der snakket jeg meg bort som vanlig. Jeg har det kanskje med å gå litt rundt grøten:


Jeg er hun i den grønne skjorta. Godt jeg ikke er alene, i hvert fall!
 

Uansett. Det første, og desidert viktigste er at den norske befolkning ikke leser det de skriver under på.
Folkens. Å signere er ikke det man gjør for å slippe å lese noe. Hvis du ikke gidder å lese det tjukke brevet fra gammeltante Gerd om inkontinensplager og hofteoperasjoner, så signerer du det ikke og sender det tilbake.
Sånn, nå har jeg snakket litt fornuft inn i dere. Jeg sier ikke at jeg leser nøye gjennom hele lisensavtalen til programvarer jeg legger til på pc'en, men jeg regner heller ikke med å bli kontaktet av sånne leverandører. Nei, det ekstremt mange har signert og ikke lest, er den korte teksten på bildet under, som til og med er første setning for faen i helvete...
Man skulle ikke tro at det var så lettfattelig som bildet over viser. Nei, man skulle faktisk ikke tro det, så mange mennesker som dette jeg har snakket med i løpet av tiden jeg har jobbet med markedsundersøkelser: 


http://crosslandteam.com/wp-content/uploads/2009/06/angry_phone2.jpg
http://braindump.chuckbrown.com/wp-content/uploads/2008/01/angry-customer.png

JEG HAR RESERVERT MEG MOT MARKEDSUNDERSØKELSER! roper de gjerne. Noen av dem legger alltid på før man rekker å forklare at neeeei, de har nok ikke egentlig reservert seg mot akkurat det. Andre er vennlige, men forvirret, og tar seg tid til å lytte.

Misforstå meg rett, altså. Jeg er glad i jobben min, og jeg elsker folk. Jeg bare prøver å si at, vel, det er ikke vi som gjør noe galt, det er dere som tror dere har reservert dere som har misforstått noe et sted på veien.

Hvis dere ikke vet hva en misforståelse er, har jeg lagt ved et eksempel: 


http://www.kuraoka.org/slight-misunderstanding.jpg
 

Andre ting det er viktig å vite, er at:

Nei, den kinesiske mur kan ikke ses fra verdensrommet.

Trans og transe er ikke det samme. Transe er en tilstand der man drømmer seg bort, mens trans spiller på ting som transkjønnet, transperson eller transvestitt. Disse tre tingene er for øvrig totalt forskjellige, faktisk så forskjellige at de ikke engang burde ha stått i samme setning! Man er aldri mer enn én av disse tre tingene på én gang. Du er ikke transvestitt hvis du er transkjønnet, da er du transkjønnet. Og er du transkjønnet, sårer det å bli omtalt som en sånn der transvestitt.

Melatonin og Melanotan er ikke det samme. Melatonin er et søvnhormon vi alle har naturlig i kroppen, og som lettere blir fremkalt av ytre påvirkning som dempet belysning, vuggesanger osv. Melanotan er noe helt annet, det er ofte referert til som Barbiedop. 

Da har jeg gjort mitt for å redde verden i dag. Fra nå av skal jeg bruke dagen til å... redde meg selv. Hvis mulig.

Eller for å si det som Elin Brodin har sagt ved et par anledninger: Verdens ende er nær, pass din egen. 

Jeg blir liksom aldri ferdig med dette innlegget. Hvor mange avslutninger er det mulig å ha, synes dere? Holder det med tre eller?

Forresten, det blir fire. Ha en fin dag, da! 

Nei, vent. Fem! Holdt på å glemme dette:
Jeg har forresten <a href="http://bloggurat.net/minblogg/registrere/a9fc3fd81944538ae09b19d66f31cbcfe3fd84cd">presentert bloggen min</a> på Bloggurat. 

4 kommentarer

whatthehelldoweknow

08.04.2011 kl.12:45

Fin blogg, aldri feil å opplyse!!

Sjekk gjerne ut vår ferske blogg - vi trenger lesere!

www.whatthehelldoweknow.blogg.no

Varme klemmer - Tina & Anna

Silje Zindellas

08.04.2011 kl.13:14

hehe, bra innlegg!

litteraturnett

08.04.2011 kl.13:53

:-) Mange takk!

And this:

http://wp.me/pYtns-zU

FTM85

25.04.2011 kl.03:33

Godt du skriver det der med transkjønnethet, for det er plagsomt når folk tror jeg kler meg i dameklær når jeg forteller dem at jeg er transkjønnet..

Skriv en ny kommentar

sjokoladeilomma

sjokoladeilomma

26, Trondheim

Dette er en body-positive blogg, et fristed for egenkjærlighet. Jeg er veldig engasjert, og jobber for et bedre samfunn der pasienter med spiseforstyrrelser ikke feilbehandles, der ingen diskriminerer andre på bakgrunn av vekt, og der pasientdeltakelse er mer tatt i bruk. Instagram: @coraline345 DISCLAIMER/ANSVARSFRASKRIVELSE: Jeg er ikke utdannet innen medisin! Selv om jeg gjør mitt beste for å presentere ekte fakta, er jeg bare et menneske. Alt jeg skriver er åpent for diskusjon. Jeg vil be deg om å bruke informasjonen her inne som mulige sannheter, og å kun omsette til handling det du vet vil gjøre deg godt. DU HAR ANSVAR FOR DEG SELV OG DIN EGEN HELSE. Jeg svarer på kommentarer. Alltid. E-post: croithe@gmail.com (Merk emnefeltet "Sjokoladeilomma")

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits